Kippen

Ze komen uit een koppel van 200.000 andere kuikentjes van een professioneel kuikenmest bedrijf. Op zo’n bedrijf worden de kuikens opgefokt tot een gewicht van zo’n 2,2 kilo.

Bij ons krijgen de beestjes géén krachtvoer met soja en lopen altijd in de buitenlucht en in het buitenlicht. Ze worden ruim 3 of 4 maanden oud. Omdat ze veel moeten lopen voor het vergaren van hun eigen voer van gras, steentjes, wormpjes, griebeltjes en kriebeltes, ontwikkelen zij zich heel natuurlijk. Stevige gespierde poten waarmee ze over het hele weiland lopen en soms dat van de buurman. Filets waarmee ze met gemak over een slootje kunnen vliegen, ook al wegen ze dan al ruim 3 kilo. En de geur van gras en weiland om zich heen.

Ik voer de beestjes ‘s ochtends en ‘s avonds een beetje tarwe en mais. Dat is voor hun de reden om naar het nachthok te komen. Zo zitten ze ‘s nachts lekker beschut tegen regen en wind. (Gelukkig hebben we van die Reinaerd nog geen last gehad.) Het luikje waardoor ze naar buiten kunnen staat altijd open, dus kunnen de beestjes van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat naar buiten. Zoveel als ze willen. Omdat de kippen zo veel bewegen en omdat ze alleen eten wat ze zelf vinden en lekker vinden, smaken ze natuurlijk heel anders. Ook de geur van het weiland en de buitenlucht gaat ze niet in de kouwe veren zitten natuurlijk.

Op dit moment hebben we mooie kippetjes.

Onze kippen

zijn echte geluksvogels.

Zij een goed leven, wij een lekkere bout. Zo doen we dat!